Si a l’Advent ens preparàvem per a celebrar l’aniversari de Jesús, avui, ens hem reunit per celebrar el Dimecres de Cendra i iniciar la Quaresma, que ens prepara per la festa més gran de Jesús: la Pasqua. Però per arribar aquí, haurem de revisar allò superficial i evitar els capricis innecessaris que no ens condueixen cap a Jesús.

Així doncs, a partir d’avui iniciem la Quaresma, un temps de reflexió i conversió. Aquest canvi ha de ser des del nostre interior i de cor. Les paraules i les accions que diem des del cor són aquelles que mostren el que hi ha a dins nostre; aquelles que estan en sintonia amb nosaltres mateixos. No cal presumir davant dels altres ni fer-ho per quedar bé; Déu és present quan fem quelcom perquè realment ho sentim.

Als cristians se’ns imposa la cendra sobre els nostres caps. La cendra és el símbol que ens reconeix petits davant Déu i ens diu que estem cridats a creure més en Ell; amb la seva ajuda i amb el nostre esforç serem conscients del nostre canvi.

La cendra és símbol de caducitat de la condició humana, signe penitencial  i de conversió, que ha de ser l’aspecte dominant durant tota la Quaresma. 

D’altres articles que us poden interessar…

I3 VA DE CONCERT!

I3 VA DE CONCERT!

Els peixos i les tortugues gaudeixen amb l’espectacle Cromàtic