Durant aquest trimestre a 3r ESO hem estat estudiant l’Art de l’Edat Moderna, els dos moviments artístics i culturals que es van manifestar durant aquesta època: Renaixement i Barroc.

Hem conegut els grans artistes reconeguts arreu del món i obres espectaculars: Leonardo da Vinci, Miguel Àngel, Rafael, Velázquez, Caravaggio, El Greco, la Basílica del Vaticà, La Catedral de Santa Maria de Fiore …

Però també hem volgut conèixer les dones artistes d’aquests moviments poc conegudes i reconegudes. Ja que el món de l’Art durant molts segles, no només va negar la oportunitat a les dones a formar part dels cercles artístics i culturals, producte de perjudicis socials i de discriminació, sinó que aquelles dones que per escletxes atzaroses van aconseguir fer-se un lloc en un món d’homes i demostrar la seva vàlua com a artistes, fins i tot amb el reconeixement explícit del sector i de la clientela, van patir l’oblit volgut i propiciat per els historiadors i cronistes.

No és fins a l’actualitat que algunes historiadores han volgut reescriure la veritable Història de l’Art i fer visibles de nou totes aquelles dones injustament oblidades i doblement discriminades: La Roldana, Sofonisba Anguissola, Artemísia Gentileschi, Luisa Sigea, Clara Peeters, Apha Bhen, Maria Sibylla Merian i moltes més.

 Per veure més imatges    https://drive.google.com/drive/folders/1v-kXUfvWJBVnf_VBjqAUQC2sMWGUbqHf?usp=sharing

 Guadim de l’Art!! 

D’altres articles que us poden interessar…

P3 VA AL MERCAT

P3 VA AL MERCAT

Els Peixos i les Tortugues van al mercat de Collblanc i fan una macedònia deliciosa!

Tots som torres de la mateixa humanitat

Tots som torres de la mateixa humanitat

Enhorabona a tots els alumnes de 2n d’ESO pels projectes que heu creat i, també, felicitats a les professores Mireia Gento i Clàudia González per la implicació i dedicació a l’hora de realitzar el projecte conjunt.