L’objectiu principal del Projecte: Trajectes incerts és portar dins de l’aula l’actualitat que arriba els joves a través dels mitjans de comunicació, converses amb la família, els amics. Despertar el seu interès, qüestionar-se les causes i conseqüències, aprofundir sobre el tema per opinar amb fonament sobre una tragèdia que ens afecta a tots.
En el projecte hem treballat i assumit continguts vinculats a diverses assignatures, ciències socials, llengües, música, tecnologia … i ho hem fet mitjançant el treball cooperatiu en grups reduïts.
El primer que vam fer és obrir el debat a partir del visionat de la pel·lícula La buena mentira, que ens situa en el tema. Ens vam posar en la pell de les persones que han tingut que marxar de casa seva, creant la nostra maleta amb aquells coses que ens són imprescindibles. Ens vam commoure recitant el poema de Joana Raspall Podries. Vam crear i jugar amb el Rosco Pasabalabra per conèixer i diferenciar termes com refugiat, immigrant, dret d’asil, camp de refugiats … Ens vam preocupar pels drets dels refugiats redactant un text explicatiu sobre la Convenció de Ginebra. We took the role of an interviewer with the aim to understand the main issues of concern of these people. Vam situar en un Mapamundi els nombrosos conflictes contemporanis per adonar-nos dels milers de persones que pateixen per les conseqüències dels conflictes bèl·lics, de situacions de discriminació, de les catàstrofes ambientals… que s’han donat al llarg del temps des de l’inici de la humanitat.
Tot aquest treball ens ha de servir per reflexionar i posar solucions entre tots.
I com va escriure Joana Raspall
Per tot això, pensa
Que importa tenir
LES MANS BEN OBERTES

D’altres articles que us poden interessar…

INCREDIBOX

INCREDIBOX

3r ESO compartim les nostres creacions amb Incredibox, una eina per crear ritmes musicals a partir de sons i efectes vocals.