El nostre alumnat de 4t d’ESO va escriure unes cartes molt especials que vam fer arribar als avis residents del Centre Residencial Les Corts.

Quan érem  a l’escola, estàvem preparant un projecte per portar a terme amb els avis dels alumnes de 4t d’ESO i amb els avis de la residència. Dissortadament, no vam poder donar-li continuïtat. Però, com que des del Departament d’Educació i alguns hospitals (Hospital Clínic, Hospital del Mar) s’havia convidat a nens i  joves  a enviar dibuixos, textos, missatges d’ànims per a les persones malaltes i el personal sanitari, vam pensar que podríem redissenyar el nostre projecte d’aprenentatge servei comunitari. Per aquest motiu, ens vam posar en contacte amb el Centre Residencial Les Corts per fer-los arribar la nostra proposta que consistia en escriure cartes als avis i al personal del centre. Els va semblar molt bé. I us hem de dir que les cartes que van escriure els nostres alumnes van ser formidables, plenes de tendresa, consideració i ànim, emocionants.

Us recomanem que llegiu una de les cartes, la de la Georgina, i la resposta de Montserrat Vivancos, l’educadora social del Centre Residencial Les Corts. Totes dues parlen molt més que mil imatges.

Carta a un dels avis de la residència

Barcelona, 28 de abril de 2020

Estimado abuelo/a:

Hola, me llamo Georgina y tengo 15 años. Le escribo esta carta para que sepa que no está solo/a, aunque no nos conozcamos, muchas personas estamos pensando en todos ustedes, en estos momentos tan difíciles que nos ha tocado vivir. Me gustaría saber su nombre, cuántos años tiene, de dónde es… Seguro que, si lo/a conociera y estuviera cerca de usted, podría explicarme cómo se siente, expresarse sin ningún miedo, saber qué le preocupa y poder ayudarle en todo momento. La ayuda y la compañía sería mutua, su experiencia me enseñaría a ver la vida con otros ojos mucho más sabios que los de un adolescente, a su lado, escucharía infinidad de historias de tiempos pasados. Estábamos muy ilusionados esperando el día de ir a visitarlos, compartir momentos agradables y poder conocernos. Como bien sabe, finalmente no ha podido ser, por eso le escribo esta carta. No es lo mismo que vernos en persona, pero al menos quiero que sepa que no nos hemos olvidado. Cada día que pasa, es un día menos para volver a la normalidad. Sea fuerte y no se rinda. Recuerde que hay una chica llamada Georgina que le envía un abrazo lleno de ternura y esperanza. 

Georgina Costa 4t ESO A

 

Resposta de l’educadora social

Bona tarda,

Aprofito per saludar-vos de nou, he retornat amb energia renovada!!!
Com esteu? Ja hem repartit aquestes cartes tan maques i plenes de sentiments i emocions dels alumnes. Als avis els ha fet moltíssima il·lusió rebre aquest suport emocional i un cop d’aire fresc per part ‘ells. Els nostres avis/àvies les han agafat amb moltes ganes, tantes que molts d’ells han decidit respondre’ls. Quan les tinguem totes, us les farem arribar.

Estem MOLT AGRAÏTS i volem donar-vos les gràcies per ensenyar uns valors tan macos com són la bondat, l’empatia i l’estima cap als altres.

MOLTES GRÀCIES DE NOU, NO ENS CANSAREM DE DIR-VOS-HO!!!

Una abraçada molt forta!!!

Montserrat Vivancos

D’altres articles que us poden interessar…

Comiat alumnat 4t ESO

Comiat alumnat 4t ESO

Estimats i estimades alumnes de 4t d’ESO,Donat que, aquest any, la COVID 19 ens ha robat les abraçades reals, us volem fer arribar una altra abraçada molt càlida i molt especial formada per paraules i records, perquè el vostre viatge per l’escola Sant...

Petit Príncep

Petit Príncep

Aquí podeu veure el resultat d’un projecte de lectura dels alumnes de 1r d’ESO fet durant el confinament.

Acabem un curs diferent…

Acabem un curs diferent…

Ha arribat l’últim dia de curs! Els alumnes de 1r d’ESO hem fet una activitat molt xula que volem compartir amb tothom!! Volem que hi entreu i gaudiu amb nosaltres.