El passat 20 de gener tota l’escola vam celebrar l’aniversari del naixement del nostre fundador: Joan Collell. Cada classe li va oferir un regal i li van portar a la capella de l’escola, on van cantar tots junts una cançó dedicada a ell «Querido Juan«.

Joan Collell coneixia de molt a prop els problemes que patia gran part de la societat industrial de finals del segle XIX i va crear una Congregació al servei de la gent treballadora: la Congregació de les Serventes del Sagrat Cor de Jesús, a la que pertany la nostra escola. Els alumnes de 3r i 4t d’ESO han estat reflexionant de com Joan Collell s’implicaria amb les dificultats que trobem a la societat actual. A continuació us mostrem alguns textos destacables. Esperem que us agradi!

 

Com s’implicaria Joan Collell en la societat actual?

”…  Crec que si Joan Collell estigués aquí ara mateix lluitaria per la igualtat de condicions per a tothom, la seguretat dins de les feines i les injustícies econòmiques. Tot això ho assoliria per mitjà de campanyes o fundacions com la que va crear al 1891: “La petita obra del Sagrat Cor”. Animaria a tothom a col·laborar i aconseguiria amb aportacions de veïns, que les campanyes solidaries o fundacions per ajudar sortissin endavant i ajudessin a tot aquell que visqués amb dolentes condicions”…

 

“… Joan Collell continuaria el seu projecte del Sagrat Cor i crearia noves escoles on fessin falta, com per exemple a l’Àfrica, per ajudar i donar educació als nens sense recursos.”…

 

“… En conclusió el fundador de la nostra congregació dedicaria la seva vida a Déu i als altres, intentant aconseguir els seus objectius. Sempre realitzaria bones accions i mai perdria la fe i l’amor per Déu, ja que Ell és la nostra força quan estem dèbils i el nostre suport quan estem sols.” 

 

 

D’altres articles que us poden interessar…